Dabīgas imunitātes veicināšanai vīrusu un bakteriālo infekciju uzliesmojumu gadījumos
Plūškoka sulā esošās aktīvās vielas aizsargā no vīrusiem un palīdz ātrāk izveseļoties, neļaujot attīstīties bakteriālas dabas komplikācijām
Melnās plūškoka ogas
Melnā plūškoka sula ir dabīgs imunitātes veicināšanša līdzeklis, kas aizsargā no gripas un citiem vīrusiem, un palīdz ātrāk atveseļoties.
1.Plūškoka sulā esošās aktīvās vielas aizsargā no vīrusiem un palīdz ātrāk izveseļoties;
2.Jaunākie pētījumi in vitro* , pierāda, ka koncentrēta plūškoka sula arī ir efektīva cīņā ar gripas vīrusiem;
3. Sastāvā esošā plūškoka sula iegūta no bioloģiski audzētiem plūškokiem;
4.Piemērots lietošanai pašiem mazākajiem un pieaugušajiem, drošs māmiņām.
*in vitro – pētījumi, kas veikts laboratorijā.
Melnās plūškoka ogas ir bagāti ar bioloģiski aktīvo vielu – antociāniem.
Antociāni ir visspēcīgākie dabā sastopamie antioksidanti,
kas var aizsargāt šūnas no brīvajiem radikāļiem un atbalstītu organisma imūnsistēmu.
Melnā plūškoka ogas satur C un B grupas vitamīnus.Ogu sula ir labs pretmikrobu līdzeklis, tā veic organisma detoksikāciju, palīdz pasargāties no vīrusiem un apkārtējās vides kaitīgajiem faktoriem.
Visi augļi un dārzeņi satur antioksidantus, bet to koncentrācija ir atšķirīga. Antioksidantu daudzumu, kas ir 100 g plūškoka ogās ir 2 x lielāks kā mellenēs un 19x lielāks kā avenēs.
Viena glāze plūškoka ogu satur 106 kalorijas un 26,68 gramus (g) ogļhidrātu. Glāzē ir arī šādi vitamīni un minerālvielas:
870 mg A vitamīna
406 mg kālija
52,2 mg C vitamīna
9 mg folātu
55 mg kalcija
2,32 mg dzelzs
Plūškoks ir lielisks šķiedrvielu avots, kas satur 10,2 g uztura šķiedrvielu uz vienu glāzi. Tas veido lielu daudzumu ieteicamās dienas devas, kas saskaņā ar Dietoloģijas vadlīnijām ir 34 g vīriešiem un 28 g sievietēm.
Katru dienu izpildot ieteikumus par šķiedrvielu uzņemšanu, var iegūt šādas priekšrocības:
– novērstu aizcietējumus
– uzlabot zarnu funkcijas
– aizsargāt pret kolorektālo vēzi
– samazināt asinsspiedienu
– aizsargāt pret sirds un asinsvadu slimībām
– sasniegt zemāku holesterīna līmeni asinīs
Zinātniskās literatūras pārskats par plūškoka (Sambucus)
Atverot šo sadaļu, apliecinu, ka esmu veselības aprūpes nozares speciālists un varu objektīvi izvērtēt šo informāciju par plūškoka (Sambucus) īpašībām.
Redakcija nenes atbildību sarežģījumu gadījumos, kas radušies, nespeciālistiem interpretējot vai nelietderīgi izmantojot portālā publicēto reklāmas un/vai rakstu informāciju.
ATVĒRT SADAĻU (nospiest uz "+" zīmi)
Plūškoks cīņā pret saaukstēšanos un gripu
Ir daži pierādījumi, kas pamato apgalvojumu, ka plūškoka ogu sula var palīdzēt ārstēt saaukstēšanos un gripu, lai gan pieejamie pētījumi ir nelieli.
No 2010. gada veiktā sistemātiskajā pārskatā tika secināts, ka plūškoka ogām piemīt antioksidantu un pretvīrusu iedarbību, lai arī autori piekrīt, ka ir vajadzīgi vairāk pētījumu dati.
Vienā pētījumā 60 cilvēki ar gripai līdzīgiem simptomiem četrkārt dienā uzņēma 15 mililitrus (ml) ogu sīrupa. To simptomi uzlabojās 4 dienas ātrāk par cilvēkiem, kuri lietoja placebo.
Citā pētījumā 32 cilvēki ar gripai līdzīgiem simptomiem lietoja sūkājamas konfektes, kas satur 175 miligramus plūškoka ekstrakta četras reizes dienā 2 dienas. Pēc 24 stundām viņi ziņoja par simptomu uzlabošanos, piemēram, drudzi, galvassāpēm, muskuļu sāpēm un sastrēgumiem degunā.
Divkāršās aklās, randomizētās kontroles pētījumā tika noskaidrots, vai pēc ceļojuma uz lidmašīnu cilvēkiem, kas jau ir izjutuši apaukstēšanās simptomus, ogu ekstrakts uzlabos pašsajūtu. Cilvēki pirms došanās ceļā 10 dienas ieņēma ogu konfektes, kas satur 300 mg ekstrakta un 150 mg rīsu miltu (placebo) divas reizes dienā.
Pētnieki secināja, ka placebo kapsulas neietekmēja simptomus, bet cilvēkiem, kuri lietoja plūškoka konfektes, bija mazāk izteikti simptomi, kas ilga īsāku laiku.