Kanēlis cukura diabētam, metabolajam sindromam
Īstais kanēlis, aug Ceilonā (Šri-Lanka) un Madagaskarā, dārgāks, tīrāks, efektīvāks.
Īstais kanēlis tiek uzskatīts par dabīgu alternatīvu cukura līmeņa kontrolei
Kanēlis
Garšviela, kas izgatavota no Cinnamomum koku mizas. Kanēlis ir spēcīgs antioksidants, kas darbojas, lai uzlabotu glikozes līmeņa asinīs kontrole, palēninot kuņģa iztukšošanās pēc ēšanas un uzlabojot insulīna jūtību.
Kanēlis, viena no vecākajām pasaulē pazīstamajām garšvielām, iegūta no Cinnamomum ģints dažādu koku sugu iekšējās mizas.
“Īstais” un “neīstais” kanēlis
Ceilonas kanēlis – saukts arī par “īstu kanēli”, tas ir visdārgākais no kanēļu veidiem.
Ķīniešu kanēlis (Cinnamomum cassia jeb Cinnamomum aromaticum), kas nāk no Ķīnas un Dienvidu un Austrumāzijas, tiek plaši izmantots, jo īpaši pārtikā, bet tas satur augstu kumarīna līmeni, kas ir potenciāli kaitīga molekula, atšķirībā no Ceilonas kanēļa (Cinnamomum zeylanicum vai Cinnamomum verum), kas nāk no Šrilankas un Madagaskaras, kurā ir tikai kumarīna pēdas.
Cassia kanēlis: Atrodami lielākajā daļā pārtikas produktu, kas satur kanēlu, daudz lētāki par Ceilonas kanēli.
Kanēlis
Garšviela, kas izgatavota no Cinnamomum koku mizas. Kanēlis ir spēcīgs antioksidants, kas darbojas, lai uzlabotu glikozes līmeņa asinīs kontrole, palēninot kuņģa iztukšošanās pēc ēšanas un uzlabojot insulīna jūtību.
Kanēlis, viena no vecākajām pasaulē pazīstamajām garšvielām, iegūta no Cinnamomum ģints dažādu koku sugu iekšējās mizas. Ķīniešu kanēlis (Cinnamomum cassia jeb Cinnamomum aromaticum), kas nāk no Ķīnas un Dienvidu un Austrumāzijas, tiek plaši izmantots, jo īpaši pārtikā, bet tas satur augstu kumarīna līmeni, kas ir potenciāli kaitīga molekula, atšķirībā no Ceilonas kanēļa (Cinnamomum zeylanicum vai Cinnamomum verum), kas nāk no Šrilankas un Madagaskaras, kurā ir tikai kumarīna pēdas.
Ceilonas kanēlis – saukts arī par “īstu kanēli”, tas ir visdārgākais no kanēļu veidiem.
Cassia kanēlis: Atrodami lielākajā daļā pārtikas produktu, kas satur kanēlu, daudz lētāki par Ceilonas kanēli.
Kanēlis ir plaši pētīts, kā tas varētu regulēt glikozes līmeni asinīs.
Kanēlis tiek uzskatīts par alternatīvu cukura diabēta ārstēšanu.
Ceilonas kanēlis stimulē insulīnam līdzīgu aktivitāti. Tas samazina insulīna rezistenci organismā. Saskaņā ar pētījumu, tas palīdz glikozei metabolizēties aknās. Ceilonas kanēlis ir daudzsološa dabas viela pacientiem, kas meklē alternatīvas sintētisko medikamentu terapijai.
Vairākos klīniskajos pētījumos tika izvērtēta kanēļa vai kanēļa ekstraktu hroniska ietekme uz cilvēkiem, kuri cieš no 2. tipa cukura diabēta. Tomēr vairāku metaanalīzes rezultāti joprojām ir pretrunīgi, un daži norāda, ka kanēlis izraisa ievērojamu glikozes līmeņa pazemināšanos tukšā dūšā , kur citā ziņojumā teikts, ka kanēlis neuzlabo 2. tipa cukura diabēta slimnieku glikozes līmeni asinīs, HbA1c vai lipīdu rādītājus