Hroma trūkums var radīt cukura vielmaiņas problēmas,
Tas iemesls diabētam, agrīnām izmaiņām asinsvados svarīgos orgānos
Hroms - mikroelements, nelielos daudzumos nepieciešams svarīgām organisma funkcijām
Hroms palīdz uzturēt normālu glikozes līmeni asinīs
Hroms ir būtisks mikroelements cilvēka veselībai.
Hroma avoti
Dabiskie hroma avoti ir graudaugu produkti, zaļās pupiņas, brokoļi, jūras veltes, gaļa, olas, siers, sēnes, alus ieraugs un citi. Hroma daudzums pārtikas produktos var būt atkarīgs no ēdienu pagatavošanas tehnoloģijas. Hroma deficītu novēro reti, daudz biežāk novēro pazeminātu hroma līmeni organismā vienlaikus ar dažiem vielmaiņas traucējumiem.
Pazemināta hroma līmeņa iemesls ir palielināta nepieciešamība pēc hroma, kas ir lielāka tiem cilvēkiem, kuriem ir intensīvākas fiziskās aktivitātes, stress vai infekcijas gadījumā, grūtniecēm un barojošām māmiņām. Arī gados vecākiem cilvēkiem hroma līmenis var būt pazemināts. Rekomendējamā hroma dienas deva ir no 50 līdz 200 mikrogramiem. Šī deva ir droša un neizraisa nevēlamas blakusparādības.